Skip to content
Onze belofte aan jou: Betere conditie Meer spierkracht Zichtbaar afvallen Soepelere spieren Beter revalideren

Blaar en spierpijn

Vorige week was ik echt boos op mezelf… ik had iets opgebouwd en door een vreetweekend was alles bijna voor niets geweest…

Weten jullie, wat mijn grootste probleem is? Het geloven in mezelf… dat doet echt wat… en het brengt me meestaal in een verkeerde richting… en om het te oefenen is ook niet zo makkelijk… het is niet eens te vergelijken met het trainen… helemaal niet. Eigenlijk… wat doe je om je zelfvertrouwen te versterken? Natuurlijk is mijn ontwikkeling in die zin al gaande, dus ik ben al positiever dan vroeger. En dat komt ook door het bewegen. Het is een heerlijk gevoel na elk trainingsuur van de spierpijn te genieten! 😉 En ook tijdens het hardlopen krijg ik meestal een enorme kracht om mijn doel te bereiken.

En waar ben ik nog niet echt positief in? Nou… wat het eten betreft… ik eet wel drie keer per dag – vroeger was het alleen een keer, ’s avonds… –, toch vind ik het erg moeilijk om mijn dieet vol te houden. Maar het is ook geen wonder… meer dan 15 jaar met een slecht eetpatroon… dat leer je niet zomaar af.

Conclusie: meer oefenen! Wat ik al elke dag doe en iedere keer met meer plezier… het komt ook wel goed, denk ik! 🙂

Terugblik laatste week

Donderdag. Weegdag: 81 kg, 1 kilo is er af! Wat was ik weer trots op mezelf! 🙂 Door een goed resultaat krijg je altijd meer zelfvertrouwen – zo wordt dat ook gelijk geoefend – en meer kracht om je personal training vol te houden.

Deze keer waren mijn benen aan de beurt. Mijn benen zijn mijn zwakste ‘delen’, dus werd het echt tijd om die te trainen.

We hebben buiten getraind, veel hardlopen, bergje op –bergje af, op het strand van het IJsselmeer rennen, opdrukken, traplopen… ik kan zeggen: dit was de leukste en ook de hardste training van mijn leven!!!

do_03-04_collage

Vrijdag: ik wilde gaan hardlopen. Maar ik was nog moe van de donderdag… en het weer was ook niet meer zo leuk… het was donker buiten… en ja… ik voelde me gewoon te zwaar en ook mijn spieren lieten zich niet vergeten… toch wilde ik de dag niet zonder te bewegen voorbij laten gaan, dus ik heb een van mijn favoriete gymvideo’s op youtube gestart en heb ik een half uur gegymd.

ELK doet

Dat deed ik niet echt hard… eerlijk gezegd ik had meer excuses dan nodig was… toch deed ik alles mee, het ene ging beter dan het andere en sommige oefeningen kon ik echt niet volhouden… op die dag was ik gewoon moe… beetje boven mijn grens… zondag hardlopen, maandag en donderdag PT met Martijn, dinsdag hardlopen, vrijdag gymmen… dit was misschien te veel voor mij voor een week… nog even….

In het weekend heb ik gewoon rust genomen. Dit was ook hard nodig. 🙂

Maandag. Om 9 uur is onze afspraak met Martijn. Iedere keer denk ik dat het te vroeg is… maar eigenlijk helemaal niet. 🙂

En dan kwam mijn stoere maatje, de Kettle Bell van 12 kilo…

ma_07-04_collage

…alweer… het hele uur… de oefeningen waren wel gevarieerd, maar ik voel mijn rug nog steeds… oh ja, en mijn hand voel ik ook een beetje… een pijnelijke blaar… 🙂

ELK doet

Dinsdag (vandaag). Het opstaan was weer niet lekker, overal spierpijn en ook nog regen… Eerst was ik van plan om tegen 10 uur te gaan hardlopen, volgens de buienradar zou het dan eventjes niet regenen… Naar school met mijn zoontje, waar ik ook mijn buurvrouw tegenkwam, die al in haar hardlooppak naar school ging om daarna gelijk te kunnen starten. En toen bedacht ik me ineens… Snel naar huis gegaan, omgekleed, warming-up en los!

di_08-04_collage

 

Bericht door Erika E L K Kordás.

 

Deze keer was het weer erg wisselvallig… zon, harde wind, donkere wolken, regendruppels en ook een regenboog… was echt leuk om van alles te genieten! 🙂

En a.s. donderdag alweer wegen… ben benieuwd! Deze week ga ik ook met mijn eten anders om… en hopelijk met resultaat… we zullen zien… 🙂

Tot de volgende keer!

 

Ik ben Erika, alias ELK en ik schrijf over mijn persoonlijke ervaringen voor Fit in drie maanden.

Back To Top
Zoeken