Skip to content
Onze belofte aan jou: Betere conditie Meer spierkracht Zichtbaar afvallen Soepelere spieren Beter revalideren

Supplementen

Voedingssupplementen, iedereen heeft er vast wel eens van gehoord. En je zult waarschijnlijk een beeld in je hoofd hebben wat je gelijk doet denken aan een bodybuilder.

Tik het woord maar eens in op internet en je zult door de bomen het bos niet meer zien. Je zult zien dat er erg veel is en dat elk product je het beste resultaat beloofd. Om er daadwerkelijk resultaat mee te boeken zul je, je er toch echt een beetje in moeten verdiepen. Elk supplement heeft namelijk een eigen effect en op basis daarvan zul je een keuze moeten maken. Het onderstaande is in ieder geval belangrijk om te weten en wat ik merk is dat velen dit vergeten.
Een voedingssupplement is een aanvulling op een voedingspatroon geen vervanging van voeding.

Bewuste voeding en beweging blijven de basis voor een vitale gezondheid. Een supplement kan bijdragen aan een vitale gezondheid. Een voedingssupplement zorgt nooit voor een significant effect zonder een bewust beweeg –en voedingspatroon. Het is alleen zoveel makkelijker om een eiwit shake of proteïnereep naar binnen te werken dan een goede maaltijd. Omdat supplementen steeds meer in voedingspatronen voor komen en er heel veel op de markt zijn, vind ik het belangrijk hier wat aandacht aan te schenken. Ik zal je de moeite besparen om alle soorten supplementen met je te bespreken maar ik zal je vertellen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een supplement. Ik zal je iets vertellen over twee factoren die meespelen; biologische beschikbaarheid en grondstoffen in supplementen.

Biologische beschikbaarheid
Ten eerste zijn er supplementen die de gezondheid stimuleren (te denken; multivitaminen) en supplementen die je prestatie en uiterlijk beïnvloeden (te denken; spiergroei).

Gezondheidssupplementen zijn wat mij betreft belangrijk of je nu groot, klein, jong of oud bent. Iedereen raad ik simpel gezegd een goede gezondheid aan en supplementen die hierbij helpen zou ik daarom niet achterwege laten. Een goede multivitamine ondersteunt een goede werking van organen, wat natuurlijk essentieel is voor een lang en gezond leven. Wil je hierbij nog een extra doel bewerkstelligen, dan kun je voor gerichte supplementen kiezen.

Bijvoorbeeld iemand die veel sport en sneller wil herstellen omdat hij/zij snel weer een prestatie moet leveren, kan op deze manier baat hebben bij eiwitsupplementen.

Voor alle supplementen geldt dat er goed naar de biologische beschikbaarheid en juiste dosering gekeken dient te worden. De biologische beschikbaarheid van een supplement zegt hoeveel van de ingenomen hoeveelheid ook echt terecht komt waar het nodig is in het lichaam. Wanneer het niet terecht komt op de juiste plaats, heeft het natuurlijk ook geen effect en zul je er dus ook weinig tot niets van merken.

Grondstoffen
Mocht je supplementen overwegen dan kun je wel zien of er gebruik gemaakt is van natuurlijke of synthetische grondstoffen. Het zal je niet vreemd in de oren klinken wanneer ik je vertel dat natuurlijke grondstoffen een hogere biologische beschikbaarheid hebben en zo ook een groter effect zullen hebben.

Vraag altijd advies bij het kopen van supplementen en ga na wat de werking van het desbetreffende product is. Je wilt immers effect zien en niet zomaar iets kopen waar je niks van terug ziet, behalve een lege portemonnee.

Hopelijk helpt dit jou bij het maken van een goede keuze en zul je goede effecten merken van een supplement. Succes bij het kiezen van een goed supplement!

Back To Top
Zoeken