Skip to content
Onze belofte aan jou: Betere conditie Meer spierkracht Zichtbaar afvallen Soepelere spieren Beter revalideren

Hoe de Maatschappij ons dik maakt

Vaak krijg ik vragen van mensen over voeding en dan vooral over wat goed of wat niet goed is voor het lichaam. Op momenten als deze, verbaast het mij dat mensen bijna alles wat in de supermarkt op verpakkingen staat voor waarheid aannemen en blind vertrouwen op wat een winkel zegt te verkopen. Veel mensen zijn onwetend als het gaat om goede voeding, niet omdat men niet wil maar omdat er nauwelijks zelf nagedacht wordt.

Eigenlijk is dat zo gek nog niet, de maatschappij waarin wij leven kauwt ons alles voor. Allemaal om het zo gemakkelijk mogelijk voor ons te maken, en om zelf zoveel mogelijk te verdienen. Door deze gemakken verliezen wij eigenlijk de essentie van voedsel uit het oog. Het hoort voedzaam te zijn en de werking van het lichaam (-organen) te ondersteunen, in tegenstelling tot wat er nu in veel gevallen gebeurt, het blijven consumeren en kopen.

HOE ZIT DAT DAN?

Het klinkt allemaal heel leuk, maar wat is dan “mijzelf volstoppen met eten” en wat is” daadwerkelijk mijn lichaam voeden?” Het antwoord is eigenlijk niet zo heel moeilijk.

Komt het rechtstreeks uit de natuur of komt het rechtstreeks uit de fabriek. Alles wat uit de natuur komt levert voor het lichaam de juiste brandstof op. In de natuur heb ik in ieder geval nog nooit kant-en-klaar producten uit de grond zien komen. Dit Klinkt misschien stom, lijkt op het eerste ogenblik een beetje raar en wellicht moet je er erg hard om lachen, maar denk er maar eens over na, is het echt zo stom en raar?

Producten die in een fabriek geproduceerd worden, worden natuurlijk niet gemaakt om ons zo gezond en mooi mogelijk te maken. Nee, deze producten worden met een reden gemaakt en die reden is geld! Grondstoffen worden in een fabriek namelijk meerdere malen bewerkt, waardoor voedingsstoffen uit onze producten verdwijnen. En dat is nu juist wat het lichaam nodig heeft. Maar in de fabriek zijn ze ook niet gek, wanneer zij de grondstoffen er in laten eet je er minder van. Door deze weg te laten heb je eerder trek en neem je nog een beetje. Simpel gezegd het verkoopt beter! Geur-, kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd en het lijkt net op echte voeding! Er wordt met je eten gespeeld en op deze manier ook met je lichaam.

Door producten in een fabriek te bewerken vindt men het misschien extra lekker. Op deze manier zul je er meer van kopen en zo de fabriek nog een beetje extra sponsoren. Is de kant-en-klaar pot pastasaus echt zoveel lekkerder dan vers gemaakte van ‘echte’ tomaten? Probeer het eens en je zult merken dat het niet zo gek veel tijd scheelt en stiekem nog veel lekkerder is ook. Gecombineerd met een voldaan en bewust gevoel. Klinkt niet verkeerd toch?

MENSEN ZIJN GEWOONTE DIEREN…….

De mens is erg beïnvloedbaar voor sociale druk en vindt het prettig om dingen op een bepaalde manier te doen die bekend is. Het liefst zoals we het altijd doen, dat is gemakkelijk en neemt onzekerheden weg. Alles wat nieuw is blijft ergens toch altijd een beetje eng. Dit zal niet vreemd klinken.

Vaak wil iedereen van alles en zijn er plannen te over, maar daadwerkelijk een echte verandering vindt niet plaats. Dat komt door het volgende; doe wat je altijd doet, dan krijg je ook wat je altijd hebt gekregen!

Je zult dus gewoontes waarbij je, je eigenlijk niet prettig voelt en waarvan je weet dat die niet goed voor je zijn, achter je moeten laten. Wanneer je dit niet doet, zul je nog steeds krijgen wat je altijd al hebt gekregen (en eigenlijk niet meer wilt).

Tijdens de begeleiding binnen ‘Reset je voeding’ zie ik dat mensen zich prettig voelen bij de bewustwording van voeding en het durven maken van verantwoorde keuzes. Hierdoor krijgen zij ook positieve reacties van omstanders (ook wel prettig) en worden zij eigenlijk een voorbeeld voor anderen.

Bewustwording betekent; Stap uit de gewoontes die je altijd al gedaan hebt en durf te gaan voor iets wat je altijd al gewild hebt.

Ik stel je nu mijn laatste vraag:
Doe jij ook wat je altijd al gedaan hebt en krijg jij zo wat je altijd gekregen hebt? Of durf jij de uitdaging ‘Reset your voeding’ aan om te krijgen wat je altijd al gewild hebt?

Back To Top
Zoeken