Skip to content
Onze belofte aan jou: Betere conditie Meer spierkracht Zichtbaar afvallen Soepelere spieren Beter revalideren

Tips om leefstijl verandering vol te houden

Onder begeleiding van ‘Fit in Drie Maanden’ wordt een leefstijl verandering mogelijk. Veel mensen hebben al veel geprobeerd en hebben de meest uiteenlopende informatie gehoord. Maar wat is nu waar van al die informatie? En wanneer heeft een programma effect?
Hierbij een aantal punten die kunnen helpen bij het bereiken van je doel. Let wel, deze tips hebben enkel effect wanneer je voldoende beweegt en voldoende rust pakt.
Je zult merken dat het geen wonder tips zijn en je ze waarschijnlijk ook wel zelf had kunnen bedenken, maar extra houvast zo vlak voor de vakantie is nooit weg. Neem ze tot je en met de begeleiding van ‘Fit in drie maanden’ zul je, je energiek en erg gezond voelen.

1. Ontbijt
Het ontbijt, waarschijnlijk al vaker gehoord maar daar komt hij weer: Sla deze nooit over.
In de ochtend is je lichaam het meest gevoelig voor suiker en hoeft het, het minste insuline (dikmaker) aan te maken om je bloedsuikerspiegel naar beneden te krijgen. In de ochtend richten suikers dus het minste schade aan.

Wanneer je deze over slaat zul je later op de dag meer gaan eten omdat je lichaam daar simpelweg naar vraagt. Je zult echter minder gevoelig zijn voor de suikers en zult meer insuline moeten aanmaken om je bloedsuikerspiegel naar beneden te krijgen. En insuline maakt je helaas dik.

2. Vol = vol
Wanneer je eet heb je snel de neiging om meer te eten dan je eigenlijk nodig hebt. Ik denk dat iedereen het gevoel herkent van uit elkaar ploffen na het eten. Handig is om een kleiner bordje te nemen en deze maat aan te houden. Wacht 20min en je zult merken dat je eigenlijk al genoeg gehad hebt. Het lichaam heeft circa 20minuten nodig om aan te geven dat het vol zit. Eet je in deze tijd nog steeds door dan zul je het gevoel van uit elkaar ploffen kunnen krijgen.

3. Heb je echt honger?
Waarschijnlijk is het herkenbaar dat je in de avond of aan het eind van de middag ineens trek krijgt, het ergste is dat dit eigenlijk helemaal niet het geval is. Neem maar eens een glas water en wacht af je zult merken dat je honger verdwijnt. Krijg je alsnog een knorrend gevoel in je buik dan is het raadzaam om iets te eten. Zorg dan voor een gezonde tussendoor, welke voor weinig schommeling in de bloedsuikerspiegel zorgt. Geloof me je zult merken dat het ene glaasje wonderen verricht.

4. Let op vloeibare suikers.
Erg lekker frisdrank, alcohol en red-bull….op zijn tijd. Ik raad iedereen aan er lekker van te genieten wanneer het kan. Vaak is het zo dat het al te vaak gedronken wordt en je daarmee verborgen suikers binnen krijgt. Al deze dranken bevatten veel suikers en in een paar slokken is het al gebeurd. Maak er geen gewoonte van overal frisdrank bij te drinken, maar ga ook hier bewust mee om. Vaak wordt alle aandacht op het eten gericht en worden dranken overgeslagen.

5. Tussendoortjes zijn belangrijk!
Zorg dat je gedurende de gehele dag voldoende eet en drinkt. Klinkt misschien raar, maar zelfs bij de wens om af te vallen zul je voldoende moeten eten. Een lichaam verbrandt de hele dag en het verbranden van vetten kost ook energie. Je begrijpt dat deze energie dan ook toegevoegd moet worden. Een auto moet ook tanken, een lichaam ook! Zorg dat je elke twee uur iets neemt, kies als tussendoortje voor groentes en eiwitrijke voeding. Zo blijft de bloedsuikerspiegel gelijk en heeft je tussendoortje geen nadelige gevolgen, de motor blijft draaien en de verbranding gaat verder. Klinkt goed toch!

Heel veel succes en plezier bij de programma’s van ‘Fit in Drie Maanden’. Blijf lekker gemotiveerd en bewust bezig, dan zie ik jullie weer graag bij de volgende bijeenkomsten.

Blijf je doen wat je altijd al deed? Dan krijg je wat je altijd al kreeg! Ga je voor de verandering en krijg je wat je altijd al wilde? We helpen je graag

Reset je voeding

Train je Fit in Drie Maanden

Geïnteresseerd geraakt en herken jij je in de bovenstaande punten neem dan contact op en ga voor de verandering die je stiekem altijd al wilde doormaken

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. mooi stukje weer op de blog!!
    en het werkt echt ik ben om hoor. gaat hartstikke goed
    groetjes cas

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
Zoeken