Skip to content
Onze belofte aan jou: Betere conditie Meer spierkracht Zichtbaar afvallen Soepelere spieren Beter revalideren

Backstage

Een bijzondere titel voor een bijzonder verhaal… maar waar gaat deze blog over?


Over mijn gevoelens. Over de hele strijd met mezelf.

Even terug naar het begin… wat doe ik en waarom doe ik het?

Ik voel me te zwaar… en ik voel me niet lekker in mijn vel… er zijn altijd kwalen, ik ben altijd onrustig, ik at heel erg ongezond… Wat betekent dat: geen ontbijt, geen lunch, alleen maar diner en dan ook heel veel… welnu, als je de hele dag niets eet, dan heb je ’s avonds grote behoefte om al de energie en calorieën snel in te halen. Ja… maar het is niet gezond… en zo komen de kilo’s er gemakkelijk aan, omdat je lichaam alles vast houdt…

Daarnaast heb ik meer dan zes maanden niet gesport, ik was gewoon niet gefocust op het bewegen… ik was druk bezig met mijn kwalen, problemen, ik zei altijd: ‘ik heb er geen tijd voor’ of ‘morgen dan!’… oh ja… ik ben een kampioen ook in het zelfmedelijden…

…en ineens dacht ik… ik ben het zat! Zo wil ik niet verder. En toen ontstond het idee: ik zal morgen mijn ex-trainer van Fit in drie maanden vragen, of hij mij personal training kan geven. Nu zijn we er al meer dan zes weken mee bezig. In die periode zaten twee weken pauze – ziekenhuis en vakantie – maar sinds vorige week ben ik weer aan het trainen.

Wat is mijn doel? Ik wil dat alles, waarover ik boven heb geschreven, gewoon in een goede richting draait, langzaam kilo’s verliezen (totaal 25 kilo), de kwalen verdwijnen en mijn zelfmedelijden behoort dan ook tot het verleden… En… meer positiviteit brengen in mijn leven.

Hoe is het nu met het eten? Welnu, ik denk dat dit de moeilijkste uitdaging is die ik ooit had… meer dan 15 jaar met een slecht eetpatroon leven… en ineens gezond eten? Het gaat hartstikke moeilijk, ‘leren’, dat je moet ontbijten en ook lunchen… leren, wat je mag en wat je niet mag eten… zonder suiker… nee, het is nu geen zelfmedelijden, ik wil alleen laten zien, wat mijn gedachten, gevoelens tijdens dit veranderingsproces zijn.

Appel

Waar sta ik nu? Ik gebruik veel minder suiker – het liefst honing – en amandelmelk in mijn koffie. Ik eet heel veel groente, het ontbijten en lunchen gaat ook beter. Bij het diner heb ik nog problemen. Daar werk ik hard aan. Op korte termijn moet elke week een halve kilo afvallen… dus moet ik nog harder tegen mijn eetgewoontes vechten en de excuses gewoon vergeten!

Dit was mijn ontbijt (groene smoothie) vanochtend! Lekker! 🙂

Ontbijt

En hoe was het gisteren? Om 9 uur had ik mijn afspraak bij Martijn. Dat is best wel vroeg, gezien het eten. Ik had al voor 7 uur mijn ontbijt binnen, deed voor 9 uur nog een snelle warming-up om mezelf in stemming en beweging te brengen. En ik was er klaar voor!

Het was een kettle bell dag. Met mijn vriendje van 12 kilo…

FID_ELKdoet

Zoals jullie zien, was het geen dansje in de regen… nee… 🙂

Het trainen gaat over ‘t algemeen beter, maar het moet nog veel beter kunnen! En ik ga straks een rondje Enkhuizen lopen! 🙂

 

Ik ben Erika, alias ELK en ik schrijf over mijn persoonlijke ervaringen voor Fit in drie maanden.

 

Back To Top
Zoeken