Skip to content
Onze belofte aan jou: Betere conditie Meer spierkracht Zichtbaar afvallen Soepelere spieren Beter revalideren

Beweeg en eet gezond! – Mijn eerste resultaat: de kilo’s vliegen er af!

We zijn al enkele weken bezig met Martijn om mijn conditie te verbeteren en aan mijn gewicht te werken. Aan het begin was ik ruim 86 kilo. Het is ook al bekend, dat ik echt moeite had om een goed eetpatroon op te bouwen. Het duurde erg lang tot ik al de feiten en het belang van gezond eten eindelijk had beseft.

Maar het gaat al een tijdje veel beter… en dat moet nog beter kunnen.

Sinds 6 maart is er een wekelijks vast weegmoment. Op 6 maart woog ik 83 kilo. Dus ik ben in de eerste 5-6 weken al 3 kilo afgevallen. Dit is al een leuk resultaat! Op 13 maart was het volgende weegmoment… en toen was ik ineens 81,5 kilo!!! 1,5 kilo eraf in een week! Nou, dat was echt een WOW! – gevoel! Het voelde fantastisch en ook sterk motiverend! Ik was zo happy, ik kon het bijna niet geloven! Haha, eerlijk gezegd nog steeds niet… Op donderdag gingen we hardlopen. Tijdens deze training heeft Martijn een video opgenomen, waarop het duidelijk te zien is, kijk eens…

Oh ja, vorige week heb ik geschreven, dat mijn doel is om elke week een halve kilo af te vallen… nou… deze keer ging het hartstikke goed, toch!?

En waar is dit resultaat aan te danken? Natuurlijk naast het bewegen ook het eten… en… een goed eetpatroon is het belangrijkste punt als je gezonder en slanker wilt worden. In mijn geval ook. Veel minder suiker, heel veel groente (tenminste 40% van elke maaltijd). En HET werkt! Ik voel me ook lichter (oke, 1,5 kilo is niet veel, maar toch wat…), ik beweeg me steeds makkelijker, en ik voel me happy… dus het gaat ook emotioneel hartstikke goed… en daar ben ik ook heel erg blij mee. Oh ja… ik voel me mooier en mijn zelfvertrouwen is een stuk beter… dus… het gaat toch de goede kant op!!!

En wat gebeurde er op maandag, op mijn andere vaste trainingsdag? Deze keer kreeg ik losse gewichten… en ja… ik kan ook gewichten van 9 kilo liggend opdrukken… 😉

Foto: AfvallenExperts
Foto: AfvallenExperts

Ik had ’s middags enorme spierpijn, ook op plaatsen waar ik tot nu toe nog nooit iets heb gevoeld… hehe 😀

En wat nog meer? Oh, ja! BOKSEN! 🙂 Wat zal ik zeggen? Tenminste drie dingen tegelijk te doen is niet makkelijk… en als het om bewegen gaat, dan is het nog erger… je voeten, je handen – welke, waar, hoe…, je ademhaling… ik kan zeggen, het kan ook nog veel beter… met meer kracht, meer inzet…

ELK doet - boksen

Wat wel fantastisch was, dat was de adrenaline die tijdens het boksen bij me vrijkwam… ik ging na onze personal training glimlachend boodschappen halen… 😉

Er gaat deze week een nieuw programma ‘RESET JE VOEDING’ bij Fit in drie maanden van start, voor meer informatie klik HIER!

 

Ik ben Erika, alias ELK en ik schrijf over mijn persoonlijke ervaringen voor Fit in drie maanden.

Back To Top
Zoeken